Thursday, 28 June 2012

PARENTING MEETING

26 Jun lepas ada parenting meeting dengan teacher tadika anak-anak.Saya diberi surat untuk hadir pada jam 5.15ptg.Lebih awal dari hari biasa ambil anak-anak.Yeaaahhh!!!boleh balik awai...(ngaaaa...terkejut anak-anak ibu baca nantikan)

Dari penjelasan cikgu Amirah as pengetua di situ, prestasi Aqilah sangat memberansangkan.Boleh dikategori sebagai murid 'A'.ALHAMDULILLAH........Syukur ibu.Dari segi pembacaan,menulis,mewarna,pergaulan,iqra, banyak yg G (for GOOD) - ada jugak yang S (for SATISFACTORY). Ibu tengok buku-buku yg kakak guna masa sekolah,semua good.Pandai anak ibu kan.^_^ (pujian itu adalah sgt penting untuk anak2 kita)

Tak sia-sia dok ulangkaji kat rumah menggunakan buku BACALAH ANAKKU. Walaupun ibu tergarang lebih (tambah2 masa bulan tgh mengambang), sampai kakak merajuk n meraung menangis sebab ibu marah, kakak tetap nak belajar lagi. Sori kakak. Lepas ni ibu tak mau marah-marah lagi sebab ibu tau,kalau ibu tekan sangat kat kakak, ianya tak bagus untuk kakak. Memang terbukti pun.Lepas ibu dah tak marah-marah kakak,baca setakat mana yang kakak mampu, kakak lebih fokus dan ingat. LOVE YOU KAKAK and I'M SORRY FOR MY MISTAKE. - read as peringatan utk diri sendiri supaya tak cuai lagi :)

Dari segi bacaan IQRA,kalau di rumah kakak dah masuk Iqra' 2 tapi di sekolah masih Iqra 1.Takpa,yang penting kakak faham apa yang kakak baca.kenal huruf-huruf Hijai'yah.

DAN.....untuk adik lagi best.hihiiih....Cikgu kata adik anak murid yang paliiiing manja.Setiap hari mesti peluk semua cikgu.Suka sendel2 kat kakak.Tapi kakak tak suka.Geli kot.hihiihih.....

Adik ada kelebihannya.Mudah dengar cakap cikgu bila kata nak buat sesuatu aktiviti.Boleh duduk setempat.Agak suka merajuk tapi kejap je rajuk nyer.hihiih....Dah kenal warna-warna,segi bacaan masih belajar.Takpa,adik kan kecik lagi.baru 2 1/2 tahun.Tapi ibu bangga dengan pencapaian adik.Pandai anak ibu kan ^_^

Apa yang sama kedua-dua anak ibu semasa di sekolah ialah.....cikgu kata orang lain dah abis menyanyi,kakak ngan adik siap sambung nyanyi dan menari.HAAAAAAA?????

Walaupun ibu tidak berjaya menyusukan adik dan kakak sepenuhnya (sebab ibu kurang ilmu.huhuuh....mood-menyesal-) tapi ibu BERJANJI, ibu akan beri pendidikan yang terbaik utk anak-anak ibu.Doa-doa yang mustajab untuk ibu titip buat buah hati ibu. Makanan dan minuman yang berkhasiat yang penuh dengan kasih sayang.Semoga berjaya dunia dan akhirat. Sentiasa berkasih sayang antara adik dan kakak. Saling bekerjasama.APA YANG PENTING...KERJASAMA :) Doakan semoga keluarga kita bahagia DUNIA dan AKHIRAT.AMINNNNN......

KASIH SAYANG IBU BUAT NUR AQILAH BT ZURAZMAN DAN MUHAMMAD AQIF BIN ZURAZMAN TIADA PENGHUJUNGNYA.TERIMA KASIH YA ALLAH ATAS ANUGERAH YANG TIDAK TERNILAI INI

Tuesday, 12 June 2012

Order is Open

BATANG BURUK






Juai juai...hihiihih.....

Top order sekarang.Tak raya pun masih diminati.Murah jer 100biji RM12

For order contact ija 012-4476962

33639

33639

Tanggal 14 Ogos 2011 saya dapat email dari pihak admin MIA yang mengatakan application successful.Alhamdulillah,apa yang diimpikan semasa belajar dulu dah dalam genggaman.Sebenarnya semua student accounting mengimpikan untuk menjadi ahli MIA.Kini setelah 4tahun bekerja di sektor audit, saya berjaya menjadi salah seorang ahli professional accountant. 

Dengan menjadi ahli MIA saya layak untuk membuka audit firm. Tetapi masih belum dalam perancangan sebab masih banyak ilmu yang perlu saya cari.Tanpa ilmu kita tidak akan ke mana-mana. Untuk menjadi auditor,masih jauh perjalanan.Tanggungjawab auditor tersangat la besar.

Terima kasih yang tidak terhingga buat bos yang banyak memberi sokongan selama ini. Dan telah menaikkan pangkat saya menjadi SENIOR AUDITOR.hihihih....Macam besar je kan padahal orang lain lagi besar pangkatnya.Buat suami yang sentiasa memberi kekuatan untuk masih kekal di sini selama 4tahun.Kini dah nak masuk tahun ke 5 saya di syarikat yang banyak berjasa ni. Tatkala kawan-kawan berjaya bekerja di sektor awam/badan berkanun/syarikat swasta yang besar yang bergaji besar, tapi saya masih kekal di sini. Bagi saya pengalaman yang saya timba selama di sini tidak ternilai walaupun gaji yang saya dapat jauh beza dari gaji kawan-kawan sekarang. Saya bersyukur atas rezeki yang Allah berikan untuk dikongsi bersama anak-anak dan keluarga.

Entry ini adalah untuk saya sentiasa mengingati tarikh dimana permohonan saya diluluskan dan no ahli MIA saya. Dan untuk tatapan anak-anak nanti, supaya menjadi ransangan jika bidang ini yang dipilih nanti.Yang penting kesungguhan. 

Semoga saya lebih bersungguh dalam mencari ilmu di dalam bidang yang diceburi ini.

*Untuk meninggalkan tempat saya cari mencari rezeki ini tersangat la SAYANG.Tak tahu nak cakap macammana.Tersangat la berjasa.Susah nak cari bos yang sangat baik hati macam bos saya sekarang.Terima kasih sekali bos.